Camí de les Ràfoles, s/n . 08830 Sant Boi de LLobregat . Barcelona+34 93 640 16 08bures@buressa.com

Ja disponible el contingut complet de la VII Jornada Tècnica Burés S.A.U.

Entrada 113 de 223
Ja disponible el contingut complet de la VII Jornada Tècnica Burés S.A.U.

Ja tenim disponible al Canal de youtube de Burés SAU el contingut complet de la VII Jornada Tècnica de Burés S.A.U.: La nova jardineria de les ciutats

Definim les ciutats com espais físics on habiten un mínim de persones en relació a l’espai urbà, on, amb aquest espai, s’ha creat un vincle social i de residència, però també de zones de lleure, cultura i natura. Aquesta necessitat de trobar espais de connexió amb la naturalesa a les grans ciutats ha fet que, amb el pas del temps i l’evolució social, el disseny urbanístic i l’arquitectura de les ciutats s’orienti cada cop més a dotar d’espais verds a un percentatge cada cop més elevat de metres del terreny urbà. Podem explicar les ciutats com un conjunt de carrers que fan de connexió entre les nombroses zones urbanitzades i els diferents estils de construcció i disseny urbà en funció del moment històric en que es van plantejar i construir. Aquesta barreja d’estils i necessitats fa que les ciutats actuals presentin diferents espais que suposen un repte transformador: enverdir-les, fer-les més sostenibles i fomentar la interacció ciutadana amb la natura mitjançant una amplia gamma de propostes que cerquen apropar el verd i la natura a les persones i el seu dia a dia. La ciutat entesa i explicada en criteris qualitatius inclou la diversitat, la mobilitat social i econòmica, la pendular diària (entès com el moviment que fan els habitants diàriament entre el lloc de residència i el lloc de treball), la forma de relació personal dels individus amb l’entorn i el creixement demogràfic, econòmic i cultural. Tots aquests factors s’han de tenir en compte quan es plantegen projectes per assolir objectius de sostenibilitat i salut basats en l’augment del verd urbà. Aquesta Jornada té com a objectiu la reflexió, exposició tècnica i la presentació de projectes relacionats amb la nova forma d’entendre els espais verds de les grans ciutats i com aquests fan de l’entorn urbà un ecosistema que es transforma i s’adapta a la necessitat de portar les ciutats a un estadi més elevat en quant a sostenibilitat i salut tant per les persones com per el planeta.

PONENCIES

1. “Estratègies per reverdir la ciutat: oportunitats i reptes” a càrrec de Gabino Carballo, Direcció de Serveis Tècnics i Planificació -Parcs i Jardins de Barcelona, Institut Municipal – Medi Ambient i Serveis Urbans-Ecologia Urbana – Ajuntament de Barcelona.

2. Lluís Masvidal, CEO Plantinova Plant Lab BCN amb el títol: “Smart Greens: Plantes de baix manteniment per l’enjardinament urbà” Aquesta ponència ens aproparà a un coneixement més elevat sobre les diferents espècies de planta ideals per l’objectiu que avui ens uneix.

3. “De l’hort al balcó a l’hort als carrers de la ciutat – 10 anys d’Hortalia” a càrrec d’Esteve Sanllehí, Business Manager Hortalia.

4. Josep María Vallés, Director Tarpuna SCCL sota el títol: “El Projecte de la Coberta Verda agrícola del Mercat de la Vall d’Hebron, una proposta d’espai verd social”

This article was written by bures

Menu